SKŁAD HERBATY
Czarna herbata z naturalną nutką bergamotki.
składniki: Czarna herbata ze wschodniej Afryki (97,5%), płatki chabra bławatka (1,5%), naturalna przyprawa z bergamotki (1%)
REKOMENDACJA UŻYCIA

TYPY HERBATY
Typ herbaty zależy od odmiany Camellia Sinensis, środowiska w którym wzrasta oraz procesu, przez który przechodzi każdy liść. To wszystko wpływa na finałowy typ i smak. Istnieją tysiące odmian herbat o niezliczonych interesujących i ekscytujących nowych profilach smakowych.
W Suki Tea mamy herbatę dla każdego: czarną, zieloną, białą, a także napary owocowe i ziołowe. Chociaż nasza szeroka gama herbat smakowych i aromatyzowanych jest popularnym wyborem, przez wielu również herbaty czyste są bardzo poszukiwane. Regularnie wprowadzamy sezonowe mikstury, takie jak rozgrzewająca herbata Spiced Citrus, nasz kojący potrójnie certyfikowany Earl Grey Blue Flower, itd.
NIE TYLKO HERBATA
Suki Tea oferuje Ci o wiele więcej niż tylko doskonałą herbatę. Z naszą ekscytująca gamą akcesoriów, jesteśmy doskonale przygotowani, aby pomóc Ci zmienić zwykłe parzenie herbaty w prawdziwy rytuał. Od naszej kolorowej oferty czajników po indywidualne bambusowe tace, wkładki i mini dzbanki na mleko - Twoi klienci i goście będą mogli cieszyć się prawdziwym rytuałem herbacianym za każdym razem, gdy Cię odwiedzą.
O SUKI TEA
Suki Tea to niewielka firma z siedzibą w Belfaście, produkująca herbatę liściastą. Produkuje swoje herbaty w sposób odpowiedzialny i zrównoważony, szanując i ceniąc ludzi, rośliny i planetę, co potwierdzają certyfikaty EKO i Fairtrade.
Każdego roku herbaty Suki Tea zdobywają liczne nagrody, w tym prestiżową nagrodę Great Taste. Produkty, które otrzymują wyróżnienie testuje aż 16 ekspertów, którzy biorą pod uwagę teksturę produktu, wygląd, jakość składników oraz sposób produkcji. Wysokie kryteria oceny gwarantują przyznawanie wyróżnienia tylko najlepszym artykułom, dzięki czemu znak nagrody Great Taste zyskał miano drogowskazu dla konsumentów poszukujących tego, co najlepsze.
WIĘCEJ O HERBACIE
Czy wiesz, że herbata jest drugim najczęściej spożywanym napojem na świecie, zaraz po wodzie? Większość ludzi rozważając o herbacie zazwyczaj ma na myśli napar z suszonych liści z wieloletniej, wiecznie zielonej rośliny Camellia Sinensis (krzew herbaciany). Jednak termin HERBATA w swoim prawdziwym znaczeniu odnosi się do całej rośliny, a nie tylko do liści.
Termin „herbata” jest często stosowany do opisania innych naparów, które są parzone podobnie jak herbata w wodzie, jednak dokładniej są to napary owocowe lub napary zielone, ponieważ w rzeczywistości nie zawierają herbaty jako składnika. Dla odróżnienia od prawdziwej herbaty, producenci nazywają je herbatkami lub naparami. Często zaskakującym faktem dla osób spoza branży herbacianej jest także to, że wszystkie herbaty (czarne, zielone, oolong, białe i pu'erh) pochodzą z tej samej rośliny Camellia Sinensis.
Herbata pochodzi z Azji, a tradycyjnymi krajami uprawy herbaty są Chiny, Japonia, Indie i Sri Lanka. Najlepiej rośnie w luźnej, głębokiej glebie, na dużych wysokościach i w klimacie subtropikalnym.
Według historii, pierwsze odnotowane spożycie herbaty miało miejsce w Chinach już w X wieku pne. Niegdyś uważana była za napój dla zamożnych klas wyższych, dopiero w XIX herbata zaczęła być dostępna dla wszystkich warstw społecznych.